logo

Wie zijn Van Dalen & Van der Eijk?

Historie

Van Dalen & Van der Eijk is voortgekomen uit het in 1963 opgerichte expertisebureau Van Dalen. Oorspronkelijk werkzaam als autoschade-expert, verlegde toenmalig eigenaar Egbert van Dalen in de jaren '70 zijn aandacht naar bedrijfsschade. In 1994 begon de samenwerking met de econoom Marco van der Eijk, die het adviesbureau sinds 1998 zelfstandig heeft voortgezet. Omdat zijn gedegen aanpak nog altijd de basis vormt voor ons werk, leeft Van Dalen, als eerbetoon, in onze bedrijfsnaam voort.

Marco van der Eijk

Marco van der Eijk

Drs. M.J. van der Eijk studeerde in 1992 af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In samenwerking met Egbert van Dalen ontwikkelde hij een methodiek om de economische waarde van ondernemersarbeid in kaart te brengen. Deze methodiek vormt nog altijd de basis voor onze werkzaamheden bij het begroten van letselschade en de beoordeling bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Al snel werd de waarde hiervan ingezien door verzekeraars en belangenbehartigers.

Sinds 2001 verricht Van Dalen & Van der Eijk werkzaamheden nog uitsluitend als de beide partijen gezamenlijk overeenstemming hebben over de inschakeling en de vraagstelling. Daarnaast wordt Marco van der Eijk veelvuldig benoemd als deskundige door rechtbanken en gerechtshoven.

Marco van der Eijk is ingeschreven in het Landelijk Register Gerechtelijke Deskundigen (LRGD) onder nummer D0357

LRGD Geregistreerd

Docent

Marco van der Eijk is sinds 1999 freelance docent aan de opleiding Personenschade van de Grotius Academie, waar hij het onderwerp Schade bij zelfstandigen behandelt. Ook doceert hij over dit onderwerp binnen de opleiding van het Personenschade Instituut voor Verzekeraars aan de leergang Zwaar Letsel.

Op verzoek geeft hij lezingen of in-company cursussen om met veel enthousiasme kennis over te dragen over het begroten van schade bij ondernemers. Van Dalen & Van der Eijk bv is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO).

CRBKO Geregistreerd

Peter van Geest

Peter van Geest

Sinds november 2017 is het team van Van Dalen & Van der Eijk uitgebreid met Peter van Geest. Peter is bedrijfseconoom en registeraccountant.

In de hoedanigheid van registeraccountant is Peter lange tijd werkzaam geweest bij Ernst & Young (EY) en bij overige accountantskantoren op interim basis. Peter heeft als accountant uitgebreid kennis opgedaan over fiscale wet- en regelgeving en is gewend orde aan te brengen in complexe financiŽle informatie.

Zijn overstap naar Van Dalen & Van der Eijk heeft Peter gemaakt, omdat hij altijd veel belangstelling heeft gehad voor het ďverhaal achter de cijfersĒ. Bij het onderzoek naar schades van zelfstandig ondernemers, na een onrechtmatige daad of wanprestatie, kan hij zich volledig richten op de vraagstukken waar ondernemers voor komen te staan. Door een onpartijdig advies te geven over de schadebegroting kan een oplossing worden geboden die recht doet aan de situatie.

Ondersteuning

Bettina Leendertsen BEc werkt sinds mei 2000 als assistent bedrijfsanalist bij Van Dalen & Van der Eijk. Zij houdt zich bezig met het inventariseren en in kaart brengen van financiŽle gegevens en branche-informatie. Zij vormt het eerste aanspreekpunt voor opdrachtgevers bij praktische vragen over het onderzoek. e-mail: Bettina

Foto's op deze website zijn verzorgd door Peter Boer